Sz. Bíró Zoltán: Súlyosan elhibázott döntés lenne egy orosz-ukrán háború

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az Ukrajnára nehezedő orosz katonai fenyegetés idején mi sem egyszerűbb annál, minthogy az ügyben megszólalók a háborús veszély dramatizálásával vonják magukra a figyelmet.

Mi azonban kimeríthetetlen tudású vendégünkkel, Sz. Bíró Zoltán történésszel, Oroszország-kutatóval éppen ennek az ellenkezőjére vállalkoztunk. Nem gondoljuk, hogy háború lesz, bízunk abban, hogy a józan politikai, stratégiai, katona-technikai szempontok érvényesülnek, miközben természetesen sosem zárható ki teljesen, hogy a racionalitás helyét egy katasztrófa eszkalációjának logikája veszi át.

Nem a napi hírek kommentálására törekedtünk, hanem arra kértük Sz. Bíró Zoltánt, hogy a válság mögött tartósan ható tényezők körüljárásában segítsen bennünket. Ennek megfelelően a megszokottnál hosszabban beszélgettünk, de úgy véljük, hogy nem fog csalódni, aki végighallgatja – még ha akár több részletben is.

Műsorvezető: Vidovszky Áron és Kovács Krisztián

TARTSON VELÜNK!

00:00 Miért nem lesz háború
09:30 Kőolaj eloszlás
18:30 A kínai viszony
31:05 A német kormány
38:48 Ukrán nemzettéválás
50:23 Ukrajnai oroszok
59:10 Eltitkolt háború
1:19:01 Az orosz nagy asztal
1:33:08 Orosz-török viszony

AUDIO FORMÁTUM:

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint Youtube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Mégis ki mit akar, és mit érhet el az orosz-ukrán hibrid háborúban?

Háborúk előrejelzésében nem kifejezetten jó a pénzügyi piacok teljesítménye, ezzel együtt érdekes az ellentmondás, ami a rubel árfolyama vagy akár az orosz részvénypiac állapota és a híráramlás között kialakult.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.