Vigyázz, ha jön a tapír!

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Bika- és medvepiac, héja és galamb mentalitású jegybank. Eddig ezt a négy állatot emlegettük a tőzsdével és a jegybankokkal kapcsolatosan az elmúlt évtizedekben. Idén be fog jönni a képbe egy kevésbé ismert állat, a tapír is.

A tapír a tapering magyarosított neve, ami angolul elvékonyítást, fokozatos szűkítést jelent. Arra utal, hogy a világban 12 éve tartó extrém laza monetáris kondíciókat hogyan fogják a jegybankok 2022-ben fokozatosan szűkíteni, szigorítani.

És ha ez bekövetkezik, az vajon milyen hatással lesz a piacokra? Erről beszélgetünk mai adásunkban Jónap Richárddal és Móró Tamással.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast elérhető a Spotify, az Apple, és a Google lejátszóiban, valamint Youtube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

A tapír első lábnyomai és a gravitáció

A tapír (tapering) első érdemi lábnyomai jelentek meg a globális tőkepiacon a múlt héten, amikor Jerome Powell hirtelen és váratlanul törölte az átmeneti jelzőt a Fed szótárából. A bejelentés hatását űrhajós hasonlattal vizsgáljuk meg a mai írásban.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.