Mindenki pótolható: Tim Cook története az Apple élén

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Szervezetekben, cégekben, politikában, művészeti életben gyakran folyik vita arról, hogy vannak-e pótolhatatlan emberek. És jellemzően az szokott lenni a válasz, hogy igen: bizonyos emberek a szűk környezetük, vagy saját maguk szempontjából pótolhatatlannak tűnnek.

Én személy szerint elég régóta nem értek ezzel egyet, mert azt gondolom, hogy ebben a gyorsan változó világban egyre kisebb esély van a pótolhatatlanságra, hiszen nagyon sok esetben még a legkiemelkedőbb vezetők alól is gyorsabban kimozgatja a gyorsulva változó környezet az adott céget, szervezetet, társadalmat, mint ahogy ők maguk képesek lennének ezzel felvenni a tempót.

Egy-két kivételt azonban én is tettem korábban, de jellemzően korszakos zsenik esetében: ilyen volt például Steve Jobs. Az ő esetében én is azt gondoltam, hogy pótolhatatlan lesz az Apple élén. Simán beleláttam, ha nem is egy Nokia, vagy BlackBerry szerű gyors lejtmenetet, de egy fokozatos szerepcsökkenést az okostelefonok és egyéb okoseszközök piacán, mondjuk akár a Samsung, vagy valamelyik dél-koreai gyártó javára. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna, mert jött Tim Cook és olyat tett az Apple-lel, amit Steve Jobs halála után nagyon kevesen gondoltak volna.

Azóta tudom, hogy mindenki pótolható.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Horváth Dávid

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

picture

Hogyan formálta Tim Cook saját arcképére az Apple-t?

Steve Jobs halála után a Szilícium-völgyben nem sokan fogadtak volna az Apple sikertörténetének a folytatására, a tőzsdei befektetők és a hűséges vásárlók is kétségbe voltak esve. Ám Tim Cook mégsem vallott kudarcot, sőt az egyik legsikeresebb üzleti utódlást hajtotta végre a történelemben.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.