Ezért legyen 64 csapatos a labdarúgó világbajnokság

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A foci VB-n jövőre vesz utoljára részt 32 csapat, a 2026-os torna már 48 ország részvételével zajlik majd. Ez azonban még mindig nem oldja meg a mostani lebonyolítás két súlyos problémáját.

Az egyik a sportszakmai probléma, amely miatt az elmúlt világbajnokságok eredményeihez és a játéktudáshoz mérten nagyon igazságtalanul alul vannak reprezentálva az európai csapatok. A magyar válogatottnak például a világranglista 4. Anglia és a 16. Lengyelország testén keresztül vezethetne az útja Katarba, ami extrém nehéz sorsolás sok más földrészhez képest.

A másik az üzleti probléma. A 2018-as orosz rendezésű tornán például nem volt ott a világ öt legnépesebb országának a csapata (Kína, India, USA, Indonézia, Pakisztán), miközben ebben az öt országban lakik a Föld népességének 46 százaléka.

A 64 csapatos rendezés egyben megoldaná a magyar válogatott kijutási problémáját is, amely szemben az elmúlt évtizedekkel immár nem a játéktudás hiányosságaiból fakad, hanem az európai kvalifikáció kegyetlen nehézségéből.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Jónap Richárd

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

picture

Fociklubok és a Covid

Az élet minden területét felforgatta a koronavírus-járvány, de a sportéletre ez a kijelentés talán hatványozottan is igaz lehet a folyamatos bizonytalanság, és a mérkőzéseket övező kiszámíthatatlanság miatt. Komoly vérveszteség a futballkluboknak is a pandémia, de sopánkodni nem kell így sem.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.