Zsebuniverzum – Concorde Podcast

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Immár több mint egy évtizede egy komplett virtuális univerzum költözött be a zsebeinkbe, amelyet úgy hívunk, hogy okostelefon. A zsebünkben lakó univerzum galaxisai az applikációk. Az üzleti világ urai a zsebuniverzumok legnagyobb kiszolgálói.

Mindeközben napi három órás mobiltelefon használat mellett kilenc év alatt van meg egy gyermeknek 10.000 órányi ilyen tevékenysége, sajnos gyakran a mozgáskoordináció tökéletesítése helyett. Az okostelefon áldás és átok egyszerre. Egyre inkább érthető, hogy New Yorkban vagy San Franciscoban miért tud egy képernyő coach 250 dolláros óradíjat elkérni.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Jónap Richárd

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Atomot a rezsicsökkentésnek - Concorde Podcast

Olvasási idő: < 1 p
Évente 51 milliárd tonna káros gáz kerül a légkörbe az emberi tevékenységeknek köszönhetően. Mai adásunkban azt az iparágat vesszük górcső alá, ami ebből 14 milliárd tonna légszennyezésért felelős, ez pedig nem más, mint az elektromos áramtermelés és továbbítás.
picture

Mégis kapnak pénzt a már lenullázott Hertz részvényesek? - Concorde Podcast

Olvasási idő: < 1 p
A világ egyik legnagyobb autókölcsönző cége, a Hertz hatalmas adósságállománnyal érkezett meg a mostani válságba, de arra, ami a vállalattal történt, senki nem számított. Arról, hogy mi tette lehetővé, hogy a csődbe ment cég részvényesei mégis kaphatnak egy szemmel látható összeget Móró Tamással, a Concorde vezető stratégájával beszélgettünk.
picture

Bitcoin: nem adhatunk tanácsot, de nem is hagyhatjuk szó nélkül - Concorde Podcast

Olvasási idő: < 1 p
Az elmúlt hónapokban annyi minden történt a bitcoin háza táján és a kriptodeviza olyan hihetetlen emelkedésbe kezdett, ami nagyban emlékeztet minket a két és fél évvel ezelőtti eseményekre. Tunkli Dániellel, az Accorde Alapkezelő befektetési igazgatójával beszélgettünk.