Az ESG sötét oldala – Concorde Podcast

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az elmúlt másfél évben a koronavírus okozta világjárvány a megelőző évek slágertémáját, az ESG-t is kicsit háttérbe szorította. Holott már akkor is sok belső ellentmondást lehetett felfedezni ebben a globális termelési szemléletváltásban.

A világjárványban pedig ennek az egész mozgalomnak bizonyos elemei felértékelődtek, sok részének értelmezése és gyakran azok implementációja is megváltozott. Az ellentmondások jelentős része pedig nem eltűnni látszik, hanem pont, hogy rengeteg új és egyre súlyosabb kérdéseket vet fel.

Ezekről az egyre nehezebben megválaszolható kérdésekről beszélgettünk Gyurcsik Attilával, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatójával.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Gyurcsik Attila

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

picture

Az ESG sötét oldala

Bármennyire is nemes cél a nyugati olajvállalatok kizöldítése, sajnos ezzel a szándékkal diktatúrák elnyomó rendszereinek finanszírozását segítjük.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.