Brókerpóker

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Mire taníthatják meg a tőzsdei kereskedőket a világ legjobb pókerjátékosai? Röviden is megválaszolhatjuk ezt a kérdést: kockázatkezelésre.

Mind a póker, mind pedig a tőzsde világában célunk az asztalon előttünk halmozódó zsetonok értékének növelése úgy, hogy közben a veszteséges leosztásokban és ügyletek során kontrolláljuk és minimalizáljuk veszteségeinket. Nagyon sok a közös gondolati séma a két tevékenység között.

A hasonló élethelyzetekkel való együttélésre is nagyon jó tanításokat ad Phil Ivey, a világ egyik legjobb pókerjátékosa, aki egy zseniális MasterClass tanfolyamon mutatta be szakmája csínját-bínját.

Ha valaki nem venné elég komolyan a póker és a kvantitatív alapokon végzett tőzsdei kereskedés hasonlóságát, akkor annak érdemes megismerkednie az amerikai pénzügyi piac egyik legtitokzatosabb szereplőjével, a Susquehanna-val. Ezt a kvantitatív kereskedési céget ugyanis matematika szakos pókerjátékosok alapították.

Jónap Richárddal, az Accorde Alapkezelő portfóliómenedzserével és Horváth Dáviddal, a Concorde Értékpapír elemzőjével beszélgettünk.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Jónap Richárd és Horváth Dávid

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

picture

Mire taníthat meg egy tőzsdei kereskedőt a világ egyik legjobb pókerjátékosa?

A válasz egyszavas és nagyon egyszerű: kockázatkezelésre. A pókerben egy-egy leosztás egy-egy lapja is élet-halál kérdése lehet az adott tornára vonatkozóan, emiatt nagyon is van mit tanulnia a tőzsdei szereplőknek a világ (egyik) legjobb pókerjátékosától.

picture

Kollégiumi pókerklubból a világ tetejére: az ismeretlen Susquehanna-sztori

Póker, lóverseny, opciók, ETF-ek, kriptodevizák és TikTok. Ritkán találni olyan sztorit, ami ennyire sok felkapott témához kapcsolódik, és még ritkább az, hogy szinte még senki sem hallott róla. Az itthon szinte ismeretlen Susquehanna története pont ilyen.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.