Mi az az NFT és kiforgathatja-e sarkaiból a teljes képzőművészeti piacot?

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A képzőművészeti piacon bő három hónapja minden a nem helyettesíthető tokenekről szól. Ez angolul a non-fungible token, röviden pedig NFT. De hogy pontosan mit jelent az NFT, hogyan alakult ki és mennyiben alakíthatja át a képzőművészeti piacot, arről Weiler Péter képzőművésszel beszélgettünk.

Weiler Péter azon túl, hogy képzőművész, sok minden más is: Weiner Judit belsőépítésszel lakásokat és közösségi tereket is tervez, 2000-ben ő alapította barátaival a Habostorta.hu nevű internetes társkereső portált, és az ő nevéhez köthető többek több olyan, a közéleti szerepvállalás égisze alá tartozó alkotás vagy találmány is, mint a Minden magyar szobra, a Hullazsákká alakítható kórházi pizsama, vagy a Személyes határvédelmi eszköz is.

És nagyjából fél éve indította el a kriptomuveszet.blog.hu oldalt, ahol az NFT világában segít eligazodni az ez iránt érdeklődő művészeknek, műgyűjtőknek, vagy csak szimplán érdeklődőknek.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Weiler Péter

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

picture

Te fizetnél 2,9 millió dollárt ezért a cikkért?

Na és 69 milliót egy háttérképért? Mike Winkelmann, másnéven Beeple, értékesítette digitális képét ilyen összegért, Jack Dorsey, a Twitter alapítója pedig első tweetjét adta el 2,9 millió dollárért. Akár látunk értéket ezekben, akár nem, úgy tűnik, hogy a művészet és a gyűjtemények egy új formáját látjuk kibontakozni.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.