A Paypal maffiától a pénzügyi szektor bekebelezéséig

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az elmúlt években rendkívüli módon felgyorsult a felforgató technológiák térhódítása a pénzügyi szektorban is. Mára lényegében nem létezik olyan ember, aki ne hallott volna a blockchain technológiáról vagy a bitcoin-ról, de ugyanígy említhetnénk a hagyományos bankkártyák helyét egyre jobban átvevő Revolut-ot például. Ezen cégek közül pedig sok olyan is van amely már tőzsdén is kereskedhető vagy éppen a tőzsdei bevezetés határán áll.

Rengeteg az újdonság, rengeteg az elágazás, ezért úgy döntöttünk, hogy rendet rakunk kicsit ebben a kérdésben, és ehhez hívtunk meg egy szakértőt. Vendégünk Suppan Márton, a Peak Financial Services alapítója és vezérigazgatója, akivel Horváth Dáviddal, a Concorde elemzőjével beszélgettünk.

A tartalomból:

00:00 – Bevezető
01:40 – Mi is az a FinTech és miért jó nekünk?
04:20 – A FinTech cégek első hulláma és a PayPal maffia
08:30 – A FinTech második hulláma
11:00 – Véres csatának indult, együttműködés lett a vége: a bankok és a FinTech cégek viszonya
15:20 – Felforgató trendek
17:20 – Marketplace Banking és a Revolut
21:00 – A BNPL és a Klarna
23:30 – Insurtech és a Lemonade
26:00 – Kriptotőzsdék és a Bitpanda
31:50 – A zsebpénzkártya szolgáltatók és a Greenlight
36:10 – Fenntartható pénzügyek és a Greenly
38:45 – Az elhanyagolt KKV szektor és a Mettle
42:00 – Nyerő helyzetben Európa
46:45 – FinTech lufi?
52:00 – Az Ant Group sztori
55:20 – Bárcsak vettünk volna időben Square-t…
57:05 – A tech óriások a nyertesek nyugalmával várják a csatát

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Suppan Márton és Horváth Dávid

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

A home office dilemma - Concorde Podcast

Olvasási idő: < 1 p
A munkaerőpiacon bő egy éve minden a home office-ról szól. De míg egy éve az volt a kérdés, hogy hogyan lehet megbirkózni a 100 százalékos távmunkával, jelenleg arról szól a diskurzus világszerte, hogy miként nézzen ki a munkavégzés a pandémia visszaszorítása után.
picture

Atomot a rezsicsökkentésnek - Concorde Podcast

Olvasási idő: < 1 p
Évente 51 milliárd tonna káros gáz kerül a légkörbe az emberi tevékenységeknek köszönhetően. Mai adásunkban azt az iparágat vesszük górcső alá, ami ebből 14 milliárd tonna légszennyezésért felelős, ez pedig nem más, mint az elektromos áramtermelés és továbbítás.
picture

Bitcoin: nem adhatunk tanácsot, de nem is hagyhatjuk szó nélkül - Concorde Podcast

Olvasási idő: < 1 p
Az elmúlt hónapokban annyi minden történt a bitcoin háza táján és a kriptodeviza olyan hihetetlen emelkedésbe kezdett, ami nagyban emlékeztet minket a két és fél évvel ezelőtti eseményekre. Tunkli Dániellel, az Accorde Alapkezelő befektetési igazgatójával beszélgettünk.