A járványkezelés magasiskolája és amit tanulhatunk belőle – Concorde Podcast

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az új-zélandi járványkezelés a vírus teljes eliminálására törekedett. Mindezt egy négy hétre (amiből végül öt lett) bevezetett, a nyugati típusú társadalmakban messze legszigorúbb lezárással oldották meg. Nem voltak kivételek és kivételezettek. Hasonlóan az Alcoa 1987-es üzemi baleseteket eltörölni szándékozó új vezetőjéhez, illetve az Anonim Alkoholisták irányelveihez Jacinda Ardern miniszterelnök kabinetje is a veszteségek lenullázását tűzte ki célul. És működött a dolog. Egy tőzsdei kereskedő is rengeteget tud tanulni a zéró toleranciás szabályrendszerekből, ugyanis a vállalhatatlan tőzsdei veszteségek ellen csak ez működik.

Műsorvezető: Vidovszky Áron
Vendég: Jónap Richárd

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Oltás vagy nem oltás: ez itt a kérdés

Olvasási idő: 7 p
Az oltás és a nem oltás közötti döntés nemcsak egy adott egyénről szól. Hanem emellé egy az egész társadalomról szóló döntés is. Mai írásunk azt vizsgálja, hogyan hatunk egyéni döntéseinkkel egész társadalmak jövőbeli mozgásszabadságára.
picture

Mit tanulhatnak a politikusok a legprofibb vállalatvezetőktől egy világjárványban?

Olvasási idő: 5 p
Az utóbbi évtizedekben a biztonságérzet megteremtése különösen fontossá vált a cégek életében, ehhez azonban menedzsmenttudás, átlátható programok, módszeres végrehajtás és következetesség szükséges.
picture

Új-Zéland koronázatlan királynője és az ördög

Olvasási idő: 7 p
A koronavírus-járvány által okozott krízisre sokféle választ adtak világszerte, de kevés olyan kiváló stratégiát láthattunk, mint amilyet Új-Zélandon valósítottak meg. Az új-zélandi járványkezelés remek tananyag minden olyan tőzsdei kereskedőnek, aki hézagmentes és a nem vállalható veszteségekkel szembeni zéró tolerancián alapuló szabályrendszert állítana fel magának.