Concorde Podcast+: Amerikai kamatvágás után kínai élénkítés

picture

Ez itt a Concorde Podcast+, a hét legfontosabb eseményeivel.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A Fed 50 pontos vágása teret nyitott a világ többi jegybankjának is a kamat csökkentésre, de az összes közül a kínai kamatvágásnak volt a legnagyobb jelentősége a világ egészére nézve. Ez nem csak a nyomott árazású kínai részvénypiacon emelt néhány nap alatt több, mint 15 százalékot, de pozitívan hatott az alapanyag szektor mellett az európai luxus szektorra is. Globalizált világunkban egy jó gazdasági élénkítés sok hajót meg tud emelni a világban többfelé is. Mindeközben Amerikában a chip szektor továbbra is erős. A múlt heti amerikai kamatvágás után a világ tőkepiaci szereplői nem éppen erre a szektorra fogadtak, de hát ezért szép a tőkepiac: rengeteg az ismeretlen, ezért nem működik már a több évtizedes kauzalitás.

A hét legfontosabb eseményeiről Vidovszky Áron és Móró Tamás beszélgetett.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.