Kiemelkedő növekedési sztori a magyar piacon

Az első féléves eredményeket és a félév során bejelentett akvizíciókat követően frissítettük előrejelzéseinket az AutoWallis részvényeire, amelyeket továbbra is vételre ajánlunk, 230 forintos 12 havi célár mellett. Az európai autóipar szenvedése ugyan rányomta a bélyegét a vállalat első féléves profitabilitására, azonban az árbevétel és az értékesítési volumen továbbra is magasak maradtak, ami biztató előjel a jövőre nézve. Véleményünk szerint az AutoWallis a magyar piacon kiemelkedő növekedési sztorit képes felmutatni, nagyszerű múltbéli felvásárlási teljesítménnyel és folyamatosan növekvő régiós jelenléttel.

picture

Az első félévben bőven volt miről beszámolnia a vállalatnak, a korábbi és a májusban bemutatott, frissített stratégiát követve folytatta a cég a terjeszkedést. Sikeresen megújították és a régióban még jobban kiterjesztették disztribútori szerződéseiket az Opellel és a SsangYonggal is, aminek köszönhetően a nagykereskedelmi üzletág a következő években biztos alapokon fog nyugodni.

Emellett megszerezte a vállalat a kínai Geely Csoport Farizon kishaszongépjármű-márkájának a kizárólagos importőri jogát a régióban, ami egyértelművé teszi, hogy a vezető ázsiai autógyártók meghatározó szereplőként tekintenek az AutoWallisra a régióban. Emellett az kiskereskedelmi üzletág is tovább bővült a cseh Stratos Autos BMW üzletágának a felvásárlásával. Így három új lokációval az AutoWallis megszerezte a cseh kiskereskedelmi BMW-értékesítés körülbelül 10 százalékát. Ezeken felül a csoport a stratégiai partnerével, a portugál Caetano Csoporttal közösen bejelentette egy új Renault és Dacia autókereskedés megnyitását Budapesten.

Mindezeknek köszönhetően megemeltük az árbevételre vonatkozó várakozásainkat, az idei évre 398 milliárd forintos, 2025-re pedig 454 milliárd forintos árbevételt várunk. Az autóipar nehéz helyzetére, valamint az első féléves eredményeket és a stratégiát figyelembe véve enyhén alacsonyabb profitabilitással számolunk. Kiemeljük, hogy ezek a számok nem tartalmaznak felvásárlásokon keresztüli bővülést, így a jövőben bőven van még tér a növekedésre, amennyiben a tervezett akvizíciók értékteremtőek lesznek.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.