Concorde Podcast+: A 26 milliárd dolláros ember

picture

Ez itt a Concorde Podcast+, a hét legfontosabb eseményeivel.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A kifeszített japán jen carry trade pozíciókból kiengedett gőz után – amikor is 142-ig szúrt le az USD/JPY árfolyam – jött egy gyors korrekció 148-ig és ezzel párhuzamosan a másfél héttel ezelőtti amerikai részvénypiaci zuhanást – amit a 200 napos mozgóátlagok fogtak meg – is követett ezen a héten egy visszapattanás, nagyjából az 50 napos mozgóátlagokig. Az nem is kérdés, hogy a volatilitás a következő időszakban nagy lesz, az viszont továbbra is minden befektetőt foglalkoztat, hogy mind a dollár/jenben, mind a részvénypiacok tekintetében lesz-e még második kör lefelé. Mindeközben amerikában egy nap alatt lett egy 26 milliárd dolláros vezérigazgató Brian Niccol személyében. Ő a Chipotle Mexican Grill vezetői székéből igazol át a Starbucks élére, és míg az előbbi cég a bejelentés hírére 5 milliárdot vesztett piaci értékéből, addig a világ legnagyobb kávézó lánca 21 milliárd dollárral növelte ezt az új vezérigazgató hírére. A világ nagy gasztro piacán tehát a grill pálya kicsit gyengült, míg a kávézó rész erősödött.

A hét legfontosabb eseményeiről Vidovszky Áron, Jónap Richárd és Móró Tamás beszélgetett.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.