Concorde Podcast+: A medvék kiirtása

picture

Ez itt a Concorde Podcast+, a hét legfontosabb eseményeivel.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az amerikai részvénypiacon semmilyen korábbi tőzsdei bölcsesség nem jött be. A 2023-as 24 százalékos emelkedés után 2024 júliusára, idén eddig +16 százalékos teljesítménnyel, ismét új csúcsra ért az S&P 500 index, 5539 pontra. A Morgan Stanley-s Mike Wilson néhány héttel ezelőtti állásponti kapitulációja után, a hét elején a J.P. Morgan vezető stratégájaként nagy hírnevet szerző Marko Kolanovic is távozott a befektetési bankok életében az egyik legfontosabb pozícióból. Az amerikai nagy raliban megképződött pénz ugyanakkor tovább cirkulál: az Nvidiában történő eladásokból befolyó pénz a héten legjobban a Teslára talált rá és segítette át a részvényt három nap alatt az eddigi 140 és 200 dolláros sávjából közel 250 dollárig. A Tesla élete csúcsa még nagyon messze van nyilván, de a trend egyértelmű: az USA-ban az AI trend hátán megkeletkezett pénzek továbbra is nagyon jól érzik magukat Amerikában.

A hét legfontosabb eseményeiről Vidovszky Áron és Jónap Richárd beszélgetett.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.