Concorde Podcast+: Kamuzik az Apple, de kifizetődő

picture

Ez itt a Concorde Podcast+, a hét legfontosabb eseményeivel.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Az Apple héten bemutatott ügyfélélmény növelő AI megoldásai adatvédelmi okok miatt természetesen csak a legújabb – és nyilván legdrágább – telefonjaikon lesznek elérhetők. Ez az ügyes bejelentés elég is volt ahhoz, hogy 2 nap alatt 12 százalékkal, azaz körülbelül 400 milliárd dollárral növelje a cég értékét. A sztori annyira erős, hogy a beszállítói kapcsolat miatt a Broadcom-on is húztak 7 százalékot, ez plusz 50 milliárd dollár. Cserébe azok a cégek, amelyek nem AI kapcsoltak, szenvednek. Amerikában a kiváló inflációs adatok ellenére a Fed elnök vonakodik kamatvágásról beszélni, de a piac őszre továbbra is vár egyet. A mexikói részvénypiac, akárcsak a peso, tovább esett a héten. Egyelőre nehéz megjósolni hol fognak megfordulni. Az EP választásokat követő francia belpolitikai események hátán biztonság kedvéért a francia piac is esett 3 százalékot. Úgy tűnik az AI óriásokon túl nem könnyű a tőkepiaci élet a világban.

A hét legfontosabb eseményeiről Vidovszky Áron, Móró Tamás és Jónap Richárd beszélgetett.

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.