Durván visszavágta a Wizz Air célárát a Concorde

Frissítette Wizz Air-modelljét a Concorde a légitársaság második negyedéves gyorsjelentését követően, az ajánlás változatlanul vétel, de a célárat 40 fontról 32 fontra csökkentette. A csökkentett célár is közel 80 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

picture

(Bukta Gábor, a Concorde részvényelemzőjének Wizz Air elemzéséről a Portfolio.hu közölt cikket 2023. november 14-én.)

A Concorde elemzője továbbra is úgy gondolja, hogy a Wizz Air hosszú távon strukturális nyertes lehet, de a kockázatok megnövekedtek a turbinaproblémák, valamint a geopolitikai feszültségek miatt, amik lassítják a növekedést.

Az idei, valamint a következő két évre vonatkozó eredményvárakozását 21, 35, illetve 17 százalékkal csökkentette az elemző. Az idei és jövő évi EPS-várakozásokkal számolva 6,9-szeres és 6,1-szeres előretekintő P/E rátán forognak a részvények, ami jóval alulmúlja a koronavírus-járvány előtti 10 feletti szorzókat.

Az elemző értékelése szerint a Wizz Air kiábrándító második negyedévről számolt be és bár a légitársaság rekordmértékű, 401 millió eurós nyereséget ért el az első félévben, a március végén záruló teljes pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését a korábbi 305-450 millió euróról 350-400 millió euróra szűkítette a menedzsment. A gyorsjelentés kapcsán az elemző kiemelte, hogy az erős kereslet ellenére gyengén alakult az egységbevétel-növekedés, miközben a költségek a magas üzemanyagárak, a fizetésemeléseknek és a munkaerő egy részének repatriációja miatt megugrottak. Ráadásul jelentős összeget, 110 millió eurót kellett kifizetnie az utasoknak kompenzációként.

A Gázában tomboló háború miatt a Wizz Air kapacitásainak mintegy 5 százalékát vágta le, de a szomszédos közel-keleti piacokon nem tapasztalt különösebb megingást a foglalásokban a légitársaság. A karácsonyi foglalások kedvezően alakulnak, az utazási kedv továbbra is erős, ugyanakkor a turbinaproblémák beárnyékolják a kilátásokat, mivel 45 gépet fokozatosan le kell állítani márciusig.

A CONCORDE SZERINT AZ IDEI NETTÓ PROFITRA VONATKOZÓ MENEDZSMENT VÁRAKOZÁS OPTIMISTA, DE TELJESÍTHETŐ.

Az elemző a kockázatok között kiemelte, hogy a Wizz Air egyik ledominált piacára, Albániába lép be a Ryanair, ahol eddig 50 százalék feletti piaci részesedéssel bírt és a megtérülés kiemelkedő lehetett.

A likviditás alakulása viszont pozitív, az időszak végén több mint 1,8 milliárd euró készpénzzel rendelkezett a Wizz Air, amiből bőven ki tudja fizetni a januárban lejáró 500 millió eurónyi kötvényét a légitársaság.

(Borítókép: a Wizz Air hosszú távon strukturális nyertes lehet, forrás: Wizz Air)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.