Közel a csúcsdöntéshez a BUX, de már gyűlnek az esőfelhők

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Idén nem lehetett panasz a magyar részvénypiac teljesítményére. A BUX jelenleg is a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött tartózkodik, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében és csak egy hajszál választja el történelmi csúcsától. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mekkora potenciál van még a magyar papírokban.

Elemzőinket kértük, hogy röviden értékeljék a négy hazai blue chip, valamint a Wizz Air második negyedéves számait és osszák meg hallgatóinkkal várakozásaikat az egyes vállalatokkal kapcsolatban.

OTP: a külföldi leányvállalatok adják már a profit nagy részét – Le Phuong Hai Thanh, elemzési vezető
Wizz Air: légy mohó, amikor mások félnek – Bukta Gábor, részvényelemző
Richter: erős forint, több adó, kisebb profit – Vágó Attila, vezető elemző
Magyar Telekom: nem okozott csalódást a távközlési óríás – Gaál Gellért, vezető elemző
MOL: jobb eredmény a vártnál rosszabb kilátással – Gaál Gellért, vezető elemző

Műsorvezető: Kokas Norbert

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Robosztus profitok a hazai blue chipeknél

Olvasási idő: < 1 p
Az elmúlt két hétben jelentett a négy magyar blue chip és a Wizz Air. Az öt cégből három rekord vagy ahhoz közeli profitról számolt be, de a másik két társaság sem panaszkodhat. Ezen cégek harmadik negyedéves eredményeit és jövőbeni kilátásait tekintettük át a Concorde elemzőivel.
picture

Így érinti a magyar részvényeket a különadó

Olvasási idő: < 1 p
Az elmúlt időszak legfontosabb híre a magyar gazdaság és a hazai részvények szempontjából, hogy különadók bevezetéséről döntött a kormány. Mai adásunkban a Concorde elemzőivel beszélgettünk arról, hogy hosszú távon milyen hatással lehet mindez a tőzsdei cégek eredményére és árfolyamára.
picture

Orosz-ukrán háború: Mi vár a magyar részvényekre?

Olvasási idő: < 1 p
Magánemberként reménykedünk a háború mielőbbi lezárásában, közgazdászként viszont az is feladatunk, hogy továbbra is racionálisan végiggondoljuk többek között azt, hogy milyen hatása lehet a tőlünk keletre zajló tragikus eseményeknek a magyar gazdaságra és cégekre. A Concorde elemzőivel ez utóbbit vettük végig.