Csak a dolgozók fele ment vissza az irodába a Covid után

picture

A Covid lecsengése után is széles körben megmaradt a home office, az USA-ban a munkavállalóknak csak fele ment vissza az irodába. A jelenség összefügg a rendkívül feszes amerikai munkaerő piaci helyzettel is, hiszen az otthonról való munka lehetősége előny lehet a munkavállalókért való küzdelemben is.

Minél nehezebben lehet új embert felvenni, annál könnyebben adnak a cégek ilyesfajta könnyebbségetet. A munkaerőhiányra pedig egy jó proxy lehet, hogy minden új munkahelyre pusztán 0,6 munkanélküli jut, vagy fordítva, minden munkanélkülire jutna kb 1,6 új munkahely.

(Borítókép: félig üres irodák, forrás: Getty Images)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Miért laknál otthon, ha akárhonnan dolgozhatsz?

Olvasási idő: 3 p
Ki ne álmodozna néha arról, hogy az év zordabb hónapjait melegebb éghajlaton tölti el, vagy éppen csak kiszabadul a belváros nyüzsgéséből, és pár hétre egy csendesebb, természetközeli helyre költözik. Pont ezt az álmot próbálja eladni az embereknek az Airbnb.
picture

A korona hatásai a munkához és a pénzhez való viszonyunkra

Olvasási idő: < 1 p
Legújabb epizódunk vendége Bánhidi Brigitta, Leadership Coach, akivel arról beszélgettünk, hogy az elmúlt két évben hogyan változtatta meg a munkához és a pénzhez való viszonyunkat a koronavírus.
picture

A home office dilemma - Concorde Podcast

Olvasási idő: < 1 p
A munkaerőpiacon bő egy éve minden a home office-ról szól. De míg egy éve az volt a kérdés, hogy hogyan lehet megbirkózni a 100 százalékos távmunkával, jelenleg arról szól a diskurzus világszerte, hogy miként nézzen ki a munkavégzés a pandémia visszaszorítása után.