A számok uralma az ember felett

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A 21. század egyik legnagyobb megatrendje a feldolgozott adatmennyiség exponenciális növekedése. Mindez együtt jár az egész adatelemzési iparág hihetetlenül dinamikus fejlődésével is. Egyértelműen látható az, hogy 2022-ben az adatgazdálkodás teljesen más keretrendszerek között működő üzleti életet, sportvilágot, kommunikációt, politika csinálást és tőzsdei kereskedést hozott létre, összehasonlítva a kétezres évek közepével.

Tényleg olyan korban élünk, ahol egyre nagyobb a számok uralma az ember felett? Erről beszélgettünk mai adásunkban Jónap Richárddal és Varga-Szilágyi Péterrel.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Algoritmusdiktatúra

Videóbíró a fociban, hajcsárok az Amazonnál, algoritmusok a tőzsdén – az irányítást a szemünk előtt veszik át a gépek. A folyamat vége nem, de az már jól látszik, hogy a tőzsdei kereskedés is – az élet több más területéhez hasonlóan - gyökeresen átalakult néhány év alatt.

picture

Villámfiúk, akik milliszekundumok alatt skalpolnak a piacon

A részvénypiacokon a mostani, októberi-novemberi-decemberi turbulenciában megfigyelhető villámgyors esések és emelkedések egy jelentékeny része az eleve meglévő befektetői idegességnek a nagysebességű villámkereskedés (HFT) által felnagyított és felsokszorozott hatása.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.