Két évtized regénye, de a happy end még várat magára

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A harmadik évezredből eltelt bő húsz év és úgy gondoltuk, hogy kollégáinkkal áttekintjük mit hozott ez a két évtized Magyarország szempontjából. Különösen érdekes ez annak fényében, hogy hazánk 2004 óta, azaz tizenhét éve az Európai Unió tagja.

Közeledtünk, felzárkóztunk Európához vagy sem?

Jaksity Györgynek, a Concorde alapítójának támadt az az ötlete, hogy néhány kolléga bevonásával alaposabban meg kellene vizsgálni ezt a kérdést. Ennek eredménye lett az a tanulmány, melynek tartalmáról a mai adásban is beszélgetünk és aminek elkészítésében részt vett még: Jobbágy Sándor, a Concorde makrogazdasági elemzője, Tunkli Dániel, az Accorde befektetési igazgatója és Mohos Lilla, az Accorde junior portfóliómenedzsere.

A tartalomból:

00:27 – Bevezető
03:08 – Két évtized, két dramaturgia, hasonló befejezés – Jaksity György és Jobbágy Sándor
21:31 – A magyar tőkepiac problémái túlmutatnak önmagukon – Tunkli Dániel
30:44 – Az emberi tényező: ép testben ép lélek – Jaksity Görgy
43:30 – A jó pap esete a magyar oktatással – Mohos Lilla
58:03 – Lerobbant társadalmi rendszer, populizmus és elitellenesség – Jaksity György

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, Apple, Amazon, Stitcher, Google, Youtube és TuneIn felületein, valamint a Buzzsprout-on és RSS Feed-en keresztül is. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

picture

Két évtized regénye

A magyar gazdaság és társadalom bár izgalmas és lehetőségekkel teli két évtizedet tud maga mögött az európai integráció jegyében, de sajnos ezt a pályát nem jól használta ki, mondhatnánk kevés gól és még kevesebb megnyert meccs származott belőle eddig.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.