Magyarok vs Európa: megtakarítások, adósság, pénzügyi eszközök

picture

Játéknak sem utolsó, újabb interaktív chartot tett közzé az Eurostat, ezúttal a háztartások pénzügyi helyzetéről. A megtakarítások (household savings), az adósságok (household debt) és a háztartások pénzügyi eszközállománya (household financial assets) vethető össze, egészen 2000-ig visszamenően. Országokat (vagy az uniós, illetve eurózónás átlagot) a grafikon feletti legördülő menüből, míg a megtakarítások/adósság/eszközök hármasból a grafikon alatti három ikonra nyomva választhat.

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Egyetlen ábrán a lemaradásunk

Olvasási idő: 2 p
Magyarország élen jár a kohéziós és egyéb EU-támogatások egy főre jutó összegét tekintve, ugyanakkor a térség országai közül a legkevésbé tudtuk ezeket az ország európai felzárkózására fordítani az uniós csatlakozás óta.
picture

Az égig érő fű – a kanadai drogliberalizáció és a kannabisz részvények száguldása

Olvasási idő: 3 p
Bedurrantak a kannabisz termelő cégek részvényei, miután Kanada piacának teljes liberalizációjára készül. Az alkoholgyártók bevásárolnak és tovább emelik a részvényárakat, de közben a fűves sörben is keresik a jövőt.
picture

Fektessen szuperhős filmbe, garantált a nyereség!

Olvasási idő: 4 p
A megtérülés alapján a szuperhős filmeknek sosem lesz vége. A Marvel és DC filmek sikere nagyon hasonló a tőzsdei buborékok kezdeti felívelő szakaszához, de nagyon jó nyereséget hoznak.