A Tesla diktál az autópiacon, jöhetnek a kedvezmények

picture

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A globális autópiacon pont olyan gyorsan változnak a trendek mostanában, mint a tőkepiacon. Korábban előfordult, hogy közel másfél évet is várni kellett egy új autóra, mostanra akár készletről azonnal elvihető modellek közül is válogathatunk, esetenként jelentős árengedménnyel. Nagy Bertalannal, a Concorde privátbanki üzletfejlesztési vezetőjével egy rövid visszatekintés után arról beszélgettünk, hogy mi várható az autópiacon 2023-ban és milyen hatása lehet a Tesla legutóbbi bejelentésének.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

A Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.


Ajánló

picture

A Tesla Model 3 lehet az elektromos autózás Toyota Corollája?

Olvasási idő: 3 p
A Teslára nem a prémium gyártók a legveszélyesebbek, hanem a kínai és a koreai gyártók. A cég pedig pont úgy reagált a kihívókra, ahogy az várható volt. Kőkeményen árat vágott, és felpörgette az eladásokat. Mondhatnánk, több millió okom van Teslát venni.
picture

Lesznek-e olcsóbbak az új autók?

Olvasási idő: < 1 p
Az utóbbi időben egyre-másra jönnek ki az adatok a világszerte visszaeső autó értékesítésekről és megrendelésekről. A lakóingatlanokhoz hasonlóan akár áresést is láthatunk majd az új autók piacán?
picture

Fogadjunk, hogy jövőre újra lesznek kedvezmények az új autókra!

Olvasási idő: 2 p
Ha valaki a jelenlegi környezetben autócserére adja a fejét, és bemegy egy autószalonba, akkor nemcsak az új autó ára lesz meglepő az inflációnak és az erős eurónak köszönhetően, hanem a finanszírozási feltételek is.