Eldurrant árak a Moszkva-Jereván repülőjáraton

picture

Minden bizonnyal hülyére keresik magukat azok az Oroszországban talpon maradt légitársaságok, melyek a következő napokban (a szó nem a legszorosabb értelmében) “evakuálni” fogják a sorozás elől fejvesztve menekülő, kétségbeesett állampolgárokat.

A Moszkvából Jerevánba tartó szűk 4 órás járatra a Flyarna, azaz az örmény nemzeti légitársaság, 1631 dolláros kezdő ártól kínálja legvonzóbb ajánlatait a hétvégén, míg korábban ugyanez 150-200 dollárba került.

Moszkva Jereván Flyarna repjegyár

Az orosz Utairnál már ez sem lehetséges, mivel vasárnapig nincs elérhető jegy a rendszerükben, mely az örmény fővárosba vinne. Hétfőn enyhülhet a nyomás a jegyárakon, mivel mind a két légitársaság “csak” durván 1100-1200 dolláros áron kínálja a tisztelt utasok figyelmébe a még meglévő üres helyeket.

Ezen a ponton nekem már csak annyi maradt, hogy azon lamentáljak, a Wizz Air hány százezer vagy millió euró tiszta hasznot bukhat el most amiatt, hogy a társadalmi elvárásokból kifolyólag, külső nyomásra nem indította újra járatait a Közel-Keletről Oroszország irányába.

(Borítókép: az orosz Utairnál elfogytak a repülőjegyek, forrás: Utair)

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.