Innováció Európában – van hova előre lépni

picture

Most tette közzé az Eurostat a 2016-os, de így is legfrissebb innovációs kutatásának adatait: a Community Innovation Survey egy sor indikátort vizsgál, a részletes adatok elérhetőek az online adatbázisban, alább csak az országranglista következik, amely arra épül, hogy az egyes országokban a 10 fő feletti foglalkoztatottal bíró cégek hány százaléka jelentett valamilyen innovációs tevékenységről.

Az unió egésze két, Magyarország három százalékponttal javított a korábbi méréshez (2014) képest, Magyarország esetében azonban ez így sem volt elég az utolsók csoportjából való kitöréshez – 30 százalék alatti értékkel mindössze négy országnak, rajtunk kívül Lengyelországnak, Bulgáriának és Romániának van. Az első charton a fülre kattintva nézheti meg a 2014-es eredményeket, alul pedig látható, hogy az egyes országok mennyiben javítottak vagy rontottak a korábbi felmérés adataihoz képest.

(Címlapkép: Pixabay)

 

 

Jelen blogbejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik a Concorde Csoport hivatalos álláspontjával.


Ajánló

picture

Kína ipari forradalma számokban

Olvasási idő: < 1 p
1995-ben a világ népességének még nagyobb hányada volt kínai, mint ma, de húsz év alatt a kínai fogyasztás a világ teljes felhasználásában elképesztő növekedést mutat ipari alapanyagokban, energiahordozókban, de egyetemi képzésben és marhahúsban is.
picture

Könnyen adjuk az adatainkat

Olvasási idő: < 1 p
Az európaiak közel harmada soha nem korlátozza az adataihoz való hozzáférést, amikor egy appot telepít a telefonjára. Pedig az EU-ban csak az emberek 7 százaléka nem tudja, hogy lenne erre lehetősége, derül ki az Eurostat adataiból.
picture

Egészségügyi kiadások az EU-ban

Olvasási idő: < 1 p
15 olyan uniós ország van, ahol legalább kétszer annyi jut fejenként egészségügyi kiadásokra, mint nálunk. Az élboly szorzója ennél is magasabb, és bár magasabb egy főre jutó GDP-ből gazdálkodnak, GDP-arányosan is többet költenek.